- فريدة محمدمشرف قسم
- :
عدد الرسائل : 1172
العمر : 57
المزاج : صبورة .
تاريخ التسجيل : 30/10/2012
أطباق رمضان
الأربعاء 10 يوليو 2013, 08:35
- سعيد501عضو ملكي
- :
عدد الرسائل : 2046
العمر : 53
تاريخ التسجيل : 20/12/2007
رد: أطباق رمضان
الخميس 11 يوليو 2013, 00:12
كانت لذيذة شكراااا لك
- فريدة محمدمشرف قسم
- :
عدد الرسائل : 1172
العمر : 57
المزاج : صبورة .
تاريخ التسجيل : 30/10/2012
أطباق رمضان
الخميس 11 يوليو 2013, 10:53
- فريدة محمدمشرف قسم
- :
عدد الرسائل : 1172
العمر : 57
المزاج : صبورة .
تاريخ التسجيل : 30/10/2012
أطباق رمضان
الجمعة 12 يوليو 2013, 13:25
اكلات رمضان وصفة الارز البخارى
المقادير
كيلو لحمة
طماطم 6حبات مقطع شرائح مع علبة معجون طماطم
بصل 3 مقطع شرائح
3قرون فلفل اخضر
6 كاسات رز ابو كاس
زيت لقلي البصل
بهارات كمون - كزبرة-فلفل اسود-قرفة- قرنفل-هيل- خولنجان
الطريقة
نضع الزيت بالقدر ونقلي البصل حتى يصفر ويذبل نضع اللحمة ونقلبها
حتى تحمر ويجف ماءها ونضع البهارات والفلفل الاخضر
ثم نضع الطماطم والمعجون ونخلي يغلي فترة ثم نضيف الماء ونخلي
حتى استواء اللحم ويكون الرز مغسول ومنقوع بماء حارلمدة نصف ساعة
ثم يوضع الرز على المرقة بدون تحريكة وخلي النار عالية حتى يبداء الرز بالغليان
نهدي النار ونضع الحديدة ونحرك الرز بتقليبه على خفيف وضعي قصدير ونغطي //
- فريدة محمدمشرف قسم
- :
عدد الرسائل : 1172
العمر : 57
المزاج : صبورة .
تاريخ التسجيل : 30/10/2012
أطباق رمضان
السبت 13 يوليو 2013, 17:47
فطيرة الدجاج بالبطاطا والجزر
المقادير:
1 كغ من الدجاج الفيليه
2 بطاطا متوسطة
1 بصلة متوسطة الحجم
1 جزرة متوسطة الحجم
3 ارغفة عجين "خبز البيت"
1 بيضة
1 فص كبير من الثوم
الملح والفلفل - حسب الذوق
الإعداد:
افرمى الدجاج مرتين حتى ينعم جيدا
البطاطا والجزر والبصل والثوم، ابشريها بالطريقة المناسبة، وتخلط مع اللحم.
إضافة الملح والفلفل الأسود المطحون، اضربي البيضة واضيفيها
شكلى العجين المحتوي على الخليط كحشوة، ثم يخبز في درجة حرارة متوسطة
المقادير:
1 كغ من الدجاج الفيليه
2 بطاطا متوسطة
1 بصلة متوسطة الحجم
1 جزرة متوسطة الحجم
3 ارغفة عجين "خبز البيت"
1 بيضة
1 فص كبير من الثوم
الملح والفلفل - حسب الذوق
الإعداد:
افرمى الدجاج مرتين حتى ينعم جيدا
البطاطا والجزر والبصل والثوم، ابشريها بالطريقة المناسبة، وتخلط مع اللحم.
إضافة الملح والفلفل الأسود المطحون، اضربي البيضة واضيفيها
شكلى العجين المحتوي على الخليط كحشوة، ثم يخبز في درجة حرارة متوسطة
- فريدة محمدمشرف قسم
- :
عدد الرسائل : 1172
العمر : 57
المزاج : صبورة .
تاريخ التسجيل : 30/10/2012
أطباق رمضان
السبت 13 يوليو 2013, 17:49
- حيمري نجيةعضو مشارك
- :
عدد الرسائل : 258
العمر : 27
العمل/الترفيه : كتابة والقاء الشعر
المزاج : مرح
تاريخ التسجيل : 17/08/2011
رد: أطباق رمضان
الأحد 14 يوليو 2013, 01:15
ممممممممممممممممممممممممممممممممممم
جوعتينا يا فريدة واش تسالينا
جوعتينا يا فريدة واش تسالينا
- فريدة محمدمشرف قسم
- :
عدد الرسائل : 1172
العمر : 57
المزاج : صبورة .
تاريخ التسجيل : 30/10/2012
أطباق رمضان
الأحد 14 يوليو 2013, 16:20
s
غراتان السردين
المقادير : 1 كغ سردين، 2 حبات ليمون، 100غ كريمة طازجة، 30غ زبدة، ملح، فلفل أسود.
طريقة التحضير:
ـ نظفي السردين واغسليه ثم انزعي الشوك.
ـ في وعاء اخلطي الكريمة الطازجة، الملح، الفلفل الأسود، عصير الليمون، وملعقة صغيرة مبشور القشور.
ـ في قالب مدهون بالزبدة ضعي طبقة من السردين وأفرغي عليها نصف خليط الكريمة الطازجة ثم ضعي طبقة أخرى من السردين وفي الأخير أفرغي النصف الثاني من الكريمة.
ـ ضعي القالب في فرن درجة حرارته متوسطة حتى يأخذ اللون الذهبي.
غراتان السردين
المقادير : 1 كغ سردين، 2 حبات ليمون، 100غ كريمة طازجة، 30غ زبدة، ملح، فلفل أسود.
طريقة التحضير:
ـ نظفي السردين واغسليه ثم انزعي الشوك.
ـ في وعاء اخلطي الكريمة الطازجة، الملح، الفلفل الأسود، عصير الليمون، وملعقة صغيرة مبشور القشور.
ـ في قالب مدهون بالزبدة ضعي طبقة من السردين وأفرغي عليها نصف خليط الكريمة الطازجة ثم ضعي طبقة أخرى من السردين وفي الأخير أفرغي النصف الثاني من الكريمة.
ـ ضعي القالب في فرن درجة حرارته متوسطة حتى يأخذ اللون الذهبي.
- فريدة محمدمشرف قسم
- :
عدد الرسائل : 1172
العمر : 57
المزاج : صبورة .
تاريخ التسجيل : 30/10/2012
أطباق شهر رمضان
الثلاثاء 16 يوليو 2013, 15:27
طريقة عمل الحواوشي الإسكندراني
أولاً : العجينة بتاعت العيش
1-تجيبي الخميرة الفورية وشوية ماء دافيء ومعلقة سكر وتسبيهم شوية
2- تجيبي 4 كوب دقيق بما يوازي كيلو وتحطي عليهم كيس لبن بدرة صغير
وشوية ملح صغيرين وتحطيهم على بعض
3-وتحطي حوالي معلقتين كبار زيت على رقم اتنين وبعد كده تحطي الخميرة
وتعجينيهم على بعض وتزويدي ماء بشويش مش هقدر أقولك مقدار ماء علشان ده على حسب الدقيق المهم إن العجينة أول ما تخلص تطلع ايدك نظيفة والعجينة مرنة
وتسيبيها حوالي من ساعة ونصف إلى ساعتين علشان تخمر ودفيها بغضاء وكيس نايلون نظيف
ثانياً : اللحم
1-تجيبي نصف كيلو لحم مفروم وحزمتين بقدونس أخضر وبصلتين كبار
تفرومي البصل وتمروطيه أو تدعكيه في ملح وفلفل أسود وجوزة
الطيب وبهار لحمة
وشوية زعتر صغيرين
وبعدين تفرومي البقدونس وتدعكيه في البصلة كويس أوي
وبعدين تحطي عليهم اللحمة وتدعكيهم في بعض كويس أوي أوي
وتسبيهم شوية في الثلاجة لحد ما العجين يخمر
وبعدين تفردي العجين بالنشابة وحطي شوية دقيق تحته علشان ما يلزقش وشوية فوقه
وبعدين تحطي اللحم في الوسط وتكوني فرده التاني وتحطيه فوقيه
عاوزه تحطي فلفل خرطي وحطي عاوزة تحطي طمام حطي بس تكون ناشفة
وبالهنا والشفا
- فريدة محمدمشرف قسم
- :
عدد الرسائل : 1172
العمر : 57
المزاج : صبورة .
تاريخ التسجيل : 30/10/2012
رد: أطباق رمضان
الثلاثاء 16 يوليو 2013, 15:29
طريقة عمل موس بالليمون "Maamoun Bacha"
-المكونات
3 حبات ليمون. 4 ملاعق كبيرة سكر. 4 ملاعق صغيرة نشاء. 2 حبات بيض. 250 مل ماء
-طريقة التحضير
اخلطي صفار البيض مع السكر، عصير الليمون، النشاء و الماء.
حركي جيدا على نار خفيفة.
اخفقي بياض البيض كالثلج و اضيفيه للكريمة.
افرغي الخليط في قوالب صغيرة و اتركيها تبرد.
-المكونات
3 حبات ليمون. 4 ملاعق كبيرة سكر. 4 ملاعق صغيرة نشاء. 2 حبات بيض. 250 مل ماء
-طريقة التحضير
اخلطي صفار البيض مع السكر، عصير الليمون، النشاء و الماء.
حركي جيدا على نار خفيفة.
اخفقي بياض البيض كالثلج و اضيفيه للكريمة.
افرغي الخليط في قوالب صغيرة و اتركيها تبرد.
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى